"eGged" kompletterar flottan av elbussar

I morse, onsdag, efter noggrant urval och sex månaders testning, presenterade företaget ”eGged” tre leverantörsföretag med tvåhundra nya elbilar•

* Shlomo Group kommer att tillhandahålla 100 bussar tillverkade av BYD.

* Panden kommer att ge 50 Higer bussar för transport.

* Otto Chen kommer att ge 50 Golden Dragon bussar.

De nya bussarna kommer att visas på landets vägar redan i April 2022 och kommer att läggas till” eGged ” bussflottan, som för närvarande innehåller 35 elbussar tillverkade av BYD och Golden Dragon. Detta kommer att göra flottan av elbussar ”eGged” (235 bussar) den största i Israel och Europa.

Det förväntas att 150 bussar kommer att köras i Haifa-området och kommer att koncentreras på 2 parkeringsplatser med nya laddningsstationer. De återstående 50 bussarna kommer att köras i området Rishon Lezion och kommer att baseras på en ny parkeringsplats belägen i västra Rishon Lezion.

Transaktionens värde uppskattas till miljontals shekels, medan hela projektet genomförs med stöd av kollektivtrafikmyndigheten, som är partner i det nuvarande köpet av 200 elbussar och på lång sikt att vända ”eGged” till en flotta bussar med nollutsläpp av skadliga ämnen. Parallellt med bussköpsplanerna arbetar” eGged ” och transportavdelningen tillsammans för att hitta och skapa en infrastruktur för laddning av bussar. Eged får direkt ekonomiskt stöd för 50 av 200 elbussar från Miljövårdsministeriet efter att ha vunnit tävlingen om stöd av elbussar publicerade av ministeriet i 2020.

Eged noterar att utseendet på 200 elbussar är ett viktigt steg framåt i övergången till en modern, tystare och renare bussflotta som kommer att tjäna passagerare dagligen. Dessutom kommer byte till elektriska stadsbussar att bidra till att göra städer i Israel mycket tystare, trevligare och renare. De nya elbussarna kommer också att vara utrustade med batterier med en total kapacitet på ca 420 kWh, vilket innebär ett betydande steg jämfört med de befintliga bussarna i EGED-flottan, vilket kommer att öka den operativa flexibiliteten genom att öka den möjliga driftstiden.

Nir Landau, chef för Eged inköpsavdelning: ”Detta är en viktig dag för invånarna i Israel, för Eged och, naturligtvis, för kollektivtrafik passagerare som nu kan använda bättre, tystare och renare kollektivtrafik.”Efter att ha noggrant studerat valde vi 3 modeller som valdes, med insikten att det här är modeller som ger invånarna i Israel och resenärer den bästa reseupplevelsen tillsammans med andra element som säkerhet, slitage, kostnad och mycket mer.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *