Doftande recept-färgglada pasta sallad

Pastasallad har en något problematisk bild-kanske för att den i många fall är gjord av överbliven pasta kvar i kylskåpet och några andra produkter som råkade vara i huset. Men om du noggrant förbereder pasta och väljer lämpliga vänner för det – färska grönsaker, krispiga nötter, örter och goda ostar – resultatet blir färgstarkt, saftigt och bra för ett mellanmål, liksom för en picknick. Om du har förberett salladen i förväg och hållit den i kylskåpet, ta den ur kylskåpet en halvtimme innan du serverar och uppdatera Lätt kryddan genom att sprinkla med olivolja och lägga till några färska örter.

Brokiga pasta sallad för ca 4-6 portioner

1 förpackning med 500g kort Graflow pasta (de du gillar)
1 burk 290 g stekt lök Terredrude, avlägsnas från oljan och skärs i halva
1 burk med 290 gram konserverad kronärtskocka kvartaler Terrecrude redan utan olja
200 g riven ost TGT Manchego
1 kopp urkärnade calamata Oliver
En handfull rivna basilikablad
100 gram stekt krossade valnötter
En handfull ruccola
1 lila lök, skuren i halva, skuren i tunna skivor
½ Kopp mångfärgade körsbärstomater skurna i hälften

För såsen:

1/3 kopp Cirio olivolja
2 msk balsamvinäger Cirio
2 msk pesto pasta
Salt och svartpeppar

Koka pasta i en stor mängd kokt saltat vatten enligt tillverkarens instruktioner. Överför till en skål. Tillsätt de återstående salladsingredienserna och blanda. Sätt såsingredienserna i en burk och skaka tills en homogen sås erhålls. Häll såsen över salladen, blanda, krydda och servera. Om du inte ska äta det omedelbart är det bättre att omedelbart skicka allt till kylskåpet för förvaring, men utan nötter. Nötter läggs till strax före servering.

Vad ska man dricka med en pastasallad?

Sartori – Valpolicella Classico
Valpolicella viner från Verona regionen har en sammetslen konsistens och en delikat fräsch smak, så de är bra för lätta kalla rätter, såsom snacks, smörgåsar eller en saftig Pastasallad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *