Arnon Afek: "gör dig redo för den femte vågen"

Professor Arnon Afek, biträdande generaldirektör för Shiba Hospital, sade att trenden mot en minskning av sjukligheten är märkbar, men ännu inte hos patienter i kritiskt tillstånd.

”Vågen sjunker, det här är en stor framgång för allmän ordning”” sa professorn i en intervju med Ynet. ”men du bör använda den här tiden för att förbereda systemet. Vi får redan höra ”” du behöver inte enheter, du behöver ingenting, för det finns ingen Krona längre.”Vi blev lovade 300 läkare och 1500 sjuksköterskor. De sa att vi skulle få den första dosen, och nu när vi behöver den andra, sa de, ” nej, nej, vi har inte nått siffran 2 400 patienter. Så här svarar statskassan på oss.

Det faktum att vi inte har nått dessa siffror är en prestation för oss alla, tack vare den offentliga politiken och en öppen ekonomi, och jag hoppas att allt kommer att förbli så och att vi inte kommer att gå tillbaka. Men låt oss använda tiden om det finns en annan våg, vi kommer att förbereda systemet och förbereda lagen””

Enligt Professor Afek ”” sjukhus är laddade. Du säger att kronan är borta. Men det finns ingen tid att vila-andra patienter som behöver behandling går redan. Jag vet inte om det är influensa eller annan sjukdom, men sjukhus är väldigt upptagna.

Varje gång vi når en situation där vi tvingas in på sjukhus patienter i korridoren, skäms jag, och jag ber om ursäkt för att de människor som skapade staten i staten Israel inte kan få tillstånd på sjukhus. Låt oss övervinna detta! Investeringar i hälso-och sjukvård kommer att skapa grunden för den israeliska ekonomin””

Enligt Afek, trots en betydande nedåtgående trend i sjuklighet och sjuklighet, påverkar detta fortfarande inte antalet kritiska patienter på Shiba-sjukhuset som inte har vaccinerats och är anslutna till en Acme-enhet. Han sa: ”vi är också ett rehabiliteringssjukhus, och det finns patienter med coronavirus som redan återhämtar sig och sedan flyttar till ett rehabiliteringssjukhus. Några av dem lämnades med mycket allvarliga funktionshinder, och tre hade till och med att ha lungtransplantationer””

Afek varnade också för barndomssjukdomar, som enligt honom var farliga även efter att barnen återhämtade sig: ”idag lider 100 till 200 barn av flera systemiska inflammationer, som i svåra fall även kan sluta i döden. Vi hoppas att vacciner för barn hjälper till att rädda sina liv.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *